Qui sóc

Entendre la natura, el meu objectiu infinit...

Divulgador i Consultor Apícola

Llicenciat en Ciències Veterinàries per la UAB des de l'any 1994. Com a veterinari estic especialitzat en apicultura, exercint com a consultor i tècnic apícola des del 1998. Durant tots aquests anys he compaginat la meva activitat clínica amb l'assessorament de múltiples associacions apícoles de Catalunya, Andorra i les Illes Balears.

Les abelles són l'animal perfecte per desenvolupar al màxim el meu neguit per entendre els misteris de la natura. Aquests petits insectes tenen un rol molt estret amb les plantes i amb el manteniment dels ecosistemes, fet que meravella a qualsevol amant dels entorns naturals de la biosfera.

Xerrades i conferències

Treball i passió

El dia és curt i no cal perdre el temps...

El dia només té 24 hores i a vegades és complicat poder complaure totes les meves inquietuts. M'apassionen els projectes, encara que requereixin de temps, paciència i de poc reconeixement. Crec en la il·lusió i sobretot en les ganes de fer-ho.

Els treballs no són efímers si un no vol i té la virtut de la perseverància. Mai espero res a canvi, només vull engegar idees i arribar al final, sigui bo o dolent. Sempre he dit que dels errors s'aprèn.

El positivisme i creure en un mateix, és la clau de l'èxit.

Formació i Aprenentatge

Davant dels dubtes cal inconformisme i constància...

MONITOR
de natura

GRANJA ESCOLA

Lleure i Guia

El període (1985-1995) foren 10 anys intensos, tot combinant la meva activitat com a monitor de lleure per les campanyes d'Estiu Riu de l'ajuntament d'Olot amb les de monitor de granja en el mas Colltort de Sant Iscle de Colltort. Allí vaig estrenar-me com a monitor, assimilant tècniques divulgatives que encara avui practico. Les activitats de granja foren diverses, cuidant dels animals i hort, i aprofitant de forma sostenible els recursos naturals.

VETERINARI
en formació

VETERINÀRIA

Universitari i Practicant

El període (1989-1996) fou l'etapa més formativa de la meva vida, on els 5 anys dins la facultat de veterinària em proporcionarem els coneixements i les eines per desenvolupar les meves aptituds. Les pràctiques posteriors a la meva etapa universitària possibilitaren un viratge definitiu en les meves preferències laborals, tot decantant-me cap a l'àmbit més divulgatiu i pedagògic.

PROFESSOR
de ciències

ESCOLÀPIES

Docent de Secundària

Des del 1996 sóc professor de secundària en les Escolàpies Figueres, impartint classes de Biologia i Geologia de 1r fins a 4t d'ESO. Al llarg d'aquests 25 anys he desenvolupat altres tasques docents, com ara tutor de classe i professor d'altres matèries, com ara matemàtiques, física, química, informàtica, economia, agricultura...així com a professor de reforç en les hores de biblioteca que he compartit amb l'alumnat adolescent.

Treball i Aficions

Quan les obligacions laborals esdevenen plaer...

DIVULGADOR
de la vida

NATURALESA

Explorador Ignorant

La riquesa del coneixement no té fi, i hom s'adona de la petitesa dels seus aprenentatges. Ser docent en actiu m'estimula, doncs em recorda constantment de les meves limitacions. Res m'atrau més, que l'inquietud d'una ment jove i desperta, la interrogació persistent d'aquell que no es cansa de voler saber més. Gent insaciable al teu voltant et fa remoure el pòsit d'aquell que l'edat a vegades el deixa en fora de joc... vull més!

ABELLAIRE
inconformista

APICULTURA

Estudi i Projectes

Els meus desenganys apícoles lligats a un associacionisme presidencialista i tòxic ha forjat en mi l'ànima d'una abellaire rebel i poc tolerant. Les abelles mereixen un tracte digne, doncs elles són les autèntiques protagonistes d'una ramaderia que és clau en el manteniment dels ecosistemes. Els apicultors tenen l'obligació de rectificar el seu maldestre treball, retornant a elles, les abelles, tota la seva dignitat animal.

ECOLOGISTA
rebel

INTERNET

Lluita i Cooperativisme

Vivim, sense fre, els darrers anys d'un projecte vital insostenible. Els humans hem hipotecat la Terra i ella, sense perdó, ens esborrarà per sempre de la seva superfície. Internet és i espero que ho continui essent, un altaveu de denúncia i compicitat entre tots aquells que no volem una fi tant avergonyant. Morirem, sí, però com a mínim ho farem amb dignitat i assenyalant els autèntics responsables d'aquest genocidi massiu.

Projectes

Idees i neguits que tinc, en procés o futuribles...